Recent News

Newsletter

Error: Contact form not found.

 
Home / Wszystkie  / Błędy restauratorów  / Czy koronawirus ma wpływ na biznes restauracyjny? Zdecydowanie TAK!
blank

Według przeprowadzonych badań co trzeci mieszkaniec Stanów Zjednoczonych uznał, że ze względu na obawę zarażenia się wirusem, ograniczy wyjścia do restauracji, a co drugi będzie unikał tłumów! (źr. Restaurant Business)! Co ciekawsze, również 1/3 badanych uznała, że jest to zbyt rozdmuchany temat. Nie mniej jednak – konsumenci zachowują się coraz bardziej zachowawczo, nawet jeśli “nie wierzą w całą tą epidemię”.

blank

Unikanie tłumów to jeden z łatwiejszych sposobów na zmniejszenie ryzyka zarażeniem, a więc tuż obok odwoływanych imprez masowych, konsumenci częściej będą zamawiać online zarówno podstawowe produkty, jak i np. jedzenie. To ciekawostka, bo spadek wizyt w lokalu może się przełożyć na zwiększenie ilości dowozów posiłków pod wskazany adres.

Pada zatem pytanie do Was – czy zweryfikowaliście przepustowość Waszej pracy pod kątem przygotowania posiłków do dowozu, czy Wasza załoga jest przeszkolona na zmianę sposobu pracy z tej w lokalu, na tą skupioną na dostarczaniu ich? Ile osób może pracować, w przypadku, gdy zwiększy się zainteresowanie zamówieniami?

blank

Warto zatem – bez względu na to, jakie ma się zdanie na temat zagrożeń wynikających z koronawirusa przygotować się na każdą z opcji: zarówno spadku gości w restauracji, jak i zwiększenia przepustowości dostaw posiłków. Miejcie to zatem na uwadze, by umiejętnie dostosować się do warunków rynkowych każdego typu!

No Comments
Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.